Monday, February 28, 2011

Get ready!

Petang tadi kebanyakkan warga Iptho menghabiskan masa dengan beriadah. Sekali pandang kawasan disekitar Iptho ini sesak dengan pelajar yang melakukan aktiviti jogging pada waktu petang. Jumlahnya semakin bertambah daripada biasa lebih-lebih lagi esok adalah hari yang dinanti-nanti atau mungkin juga tidak langsung dinantikan oleh segelintir pelajar Ipg ini.

Padang tidak lagi sepi begitu sahaja tanpa ada penghuni yang memanfaatkannya. Petang tadi saya lihat dari jauh padang penuh dengan pelajar yang membuat latihan bagi setiap acara yang disertai pada Kejohanan Trek dan Padang (KTP) pada kali ini. Buat adikku juga merangkap roommate, semoga bersinar dengan kejayaan yang cemerlang hendaknya. Usaha sudah, maka janganlah lupa untuk bertawakkal padaNya, insyaAllah akan datang pertolongan daripadaNya.

5 round dah cukup buat saya dan rakan-rakan yang lain termengah-mengah. Sekejap lari, sekejap jalan.. Eyyttt ada jugak ye yang ngelat, huhu.. Mane aci cam tu!.. ikut shortcut plak dia ye, haha.. Walaupun hampir keseluruhan rakan-rakan kelas ditugaskan untuk buat air bagi rumah sukan masing-masing esok pagi, tetapi mereka tetap turun beriadah pada petang ini. Bagus2, nak kumpul stamina buat air la tuh.(wink*)

Before kaki melangkah pergi untuk bermandi-manda untuk memastikan badan ini wangi kembali, Hee~ Good luck buat semua yang bakal menjayakan program merentas desa pada esok hari. Ingat pesan lecturer  kita tadi, 7.30 dah ada dekat padang, dah mula, bukannya baru nak turun. Buat mereka yang mengambil bahagian samada secara langsung atau tidak langsung, lari baik-baik, jangan lupa keselamatan diri. Yang paling penting jangan lupa sarapan pagi. Tak kisah la, korang lari ke, jaga air ke, jadi pegawai ke, masing-masing ada peranan yang tersendiri untuk menjayakan program kita ini. ^_^

HIDUP MERAK!...!!



2 comments:

amniey91 said...

ye....hidup kenyalang..
eh..ops2...ni page merak rupanyer...hehehe....

Srikandi Cinta said...

hahaha.. jom sokong rumah sukan masing2!!