Wednesday, February 16, 2011

Good luck buat group nasyid PISMP sem 1

Malam ni semuanya akan terlaksana juga, setelah mereka semua bertungkus-lumus sampai masing-masing demam, dan tak kurang juga yang sakit tekak dan batuk-batuk, semuanya gara-gara mereka terlalu bersungguh-sungguh berlatih nasyid.

Actually macam yang empunya blog pelangimaya cakap, walaupun bukan merancang untuk masuk pertandingan nasyid nie dari awal lagi, hanya kerana  mahu menghantar wakil daripada PISMP sem 1, semuanya gigih berusaha dengan sehabis mungkin.

Nanyi sudah, gaya pun sudah, goyang pun sudah (ahaks jangan marah kawan2 ku), oh terlupa buat solo yang dikasihi.. tarik suara pun sudah.. apa yang sudahnya sebenarnya ni? sudah berlatih la jawapannya.. 

Haa maka malam ni adalah kemuncaknya yang mana lepas nie kita x yah penat-penat berlatih lagi.. haha..
Bertuah punya budak, dush3.. nie dah pukul tujuh malam, sekejap je lagi akan bermula pertandingan nasyid tersebut. Pukul sembilan tau.. kami group yang terakhir, meh datang ramai-ramai bawak sekali rumate, clasmate,   soulmate (eh nie nasyid perempuan sahaja, berlainan jantina tidak dibenarkan jadi penonton atas sebab-sebab tertentu).

harap-harap entri ni dapat lah serba sedikit jadi pembakar semangat buat kita semua. Kita dah berusaha sebaik mungkin. Bertawakkallah kepada Allah, semoga Allah membantu kita dan mempermudahkan segala urusan bagi kita pada malam ini. Ushh terasa juga gigilnya masa taip entri ni huhu (sempat lagi plak buat satu entri ye).. Rileks2 cool..

Buat ahli-ahli nasyid sekalian.. Demi cinta Zainab, meh kita berusaha!! tiada yang mustahil. Tanpa melengahkan masa lagi saya mempersilakan kumpulan Shoutul Wardah yang dianggotai oleh kak tika, kak asma', kak nadiah, zati, iffah, ira (me~huhu), su, ida, huda, syira naik ke pentas untuk mendendangkan lagu Demi Cinta Zainab.. (puteri Rasulullah).

Grrrrrr... gigil kot..