Tuesday, April 12, 2011

Kisah anak muridku semasa PBS..

Beepp..beepp..
Handphone vibrate..
One new message..

Salam cikgu, sehat?

...........
..........
..........
..........

Cikgu ada facebook x?
kalau tak de saye buat kan..

............
..........

Ok cikgu, nanti dah siap fcbooknye
sye bagitahu cikgu.....

...........
..........

(Handphone direnggangkan dari tangan semula).
*********************************************************************
Kah kah kah..
Saya ketawa, 
yang lain turut ketawa..
macam nak gila dibuatnya,

Saya: Dia ingat aku tak reti ke buat facebook sendiri??
hahahaha

ye, budak2 zaman sekarang memang masing-masing dah celik IT, 
setakat FB, apa ada hal,
tengok, siap offer nak buatkan FB lagi tu..
Betapa terernye mereka..
FB dilihat mendominasi laman sosial yg lain,
yang ada blog ada la 2 org dalam satu kelas,
ade jugak yg ada YM,
myspace,
twitter,
friendster..

Anak murid yang nak buatkan FB untuk saya tu, memang sangat2 care dengan cikgu dia yang sorang nie,
baru je tamat waktu persekolahan. Saya dan yang lain-lain masih lagi di bilik guru berjumpa dengan guru yang lain, dia dah call.. Lalu saya pun cakap begini..

Helo, cikgu dekat sekolah lagi ni,
tak balik lagi..
Tak pe la nanti kamu ada masa 
call cikgu blek ea..

******************************************************
Satu je yang diharapkan, 
semoga mereka semua tidak akan pernah melupakan 
jasa dan pengorbanan yang dicurahkan oleh 
seorang guru kpd mereka.. 
Hormatilah Guru Anda~

**Pengalaman Berasaskan Sekolah (PBS) yang lepas..
     Credit to student 4 Arif yg sangat2 best!









1 comment:

DRceria said...

ada anak jiran saya dalam pic tu... =)