Friday, April 8, 2011

Pemeriksaan kesihatan..


Satu hari saya jalan2..
jalan2 di Dataran Pahlawan, Melaka..
kalau tak tahu kat mana boleh tgk google map okey..
klik klik dan terus klik je. 
senang.

tiba2 nampak nurse ramai2,
apa mereka buat??
kami tengok je, macam berminat..
Oh.. saya jalan dgn kawan, lupa plak nak bagitahu tadi,

mereka pun terus cakap..
mari la miss buat test nie.
test darah sekejap je..
free, tak payah bayar..

kami pun terus datang dekat,
nak tahu dgn lebih lanjut la kononnya, 
rupenye test hiv, hepatitis A & B.
terus kami diberi borang utk diisi..

cek BMI, tekanan darah.
dan akhirnya nurse keluarkan jarum yg besar
dan tajam tu..
ish3 gerunnya saya!

turn saya dulu utk ambil darah, 
huh agak nervous di situ ye!
nie first time kene amek darah tau..
tu yg nervous sikit je la (ceh!)
dan kesan bengkaknya lebih dr seminggu bru hilang.

aduh.. satu tusukan yg dalam dibuat,
nurse tarik2 jarum bagi darah keluar..
darah mula keluar dgn rakusnya!
member yg tengok rasa gerun dibuatnya
haha!

next, turn dia pulak la..
apa payah sangat darah nak keluar.. 
nampak angin je, berbuih2 jadinya..
ish3

beberapa minit kemudian,
kami tahu keputusan hiv, 
alhamdulillah bebas daripada penyakit tersebut..
dah test hiv dah bleh kawen???
itu je komen yg saya banyak dapat bila cakap dah 
pernah buat test ni.
ADEH!
^_^

saat2 sebelum kena 
cucuk dgn jarum!

2 comments:

IFA Athirah said...

alhmdulillah bebas pnyakit ;) http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

Srikandi Cinta said...

alhamdulillah ;)