Saturday, June 4, 2011

Adat Istiadat Majlis Perkahwinan


Betapa rindunya diri ini pada blog, terbayang-bayang wajah cantek manes laptop walaupun sedang menikmati hidangan lazat di Majlis Perkahwinan. Emm ni nak kata teruk ke bagus?? hee~ 

Biasa la tu kan, asal hari minggu je, ada majlis. Asal hari Sabtu Ahad je, ada orang kahwin. Asal cuti sekolah je, berkeping-keping kad undangan sampai ke rumah. Sedara mara kahwin, anak buah kahwin, kawan karib kahwin, kawan biasa2 pun kahwin, jiran kahwin, cikgu kahwin, kawan tempat kerja ayah kahwin.... dan macam-macam lagi lah. 

Kalau nak hurai confirm sampai esok pagi pun x mungkin habis, saja je exercise tangan sikit sebelum kita pergi lebih jauh lagi. Wee~

Port Dickson.

Kali ni Srikandi Cinta bawa korang semua tengok pasangan pengantin yang telah selamat diijabkabulkan di Port Dickson, Negeri Sembilan. Haaa orang Nogori lah ye pengantin lelakinya, pengantin perempuan pulak nak datang sini tuuuuu diiiaaa kena naik flight 2 jam lebih baru sampai kat Semenanjung.

Alhamdulillah rezeki dengan orang Sabah baaa.. Cantek Manes je macam laptop  kalau tengok pengantin perempuannya. Alahai so sweet, la katekan. 

Jadi tanpa membuang lebih banyak masa dan ayat, jom la kita tengok Raja ni, Raja sehari yang sweeeettt tu. Meh tengok bawah, jangan dongak kepala tuuu ye.. ekekeke.


Tempah kad kahwin jangan lupa tempah banner sekali, 
senang nak cari kat mana rumahnya,
mybe ade yang nak pakai banner blog?? err hehehe


See. main kompang tak kira usia,
bagus3~


kompang lagi dan lagi,
nyanyi banyak2 lagu lagi dan lagi~


Ok nie dia pasangan pengantin,
Congrats buat En. Fairuz dan pasangannya, 
Selamat Pengantin Baru,
*Satu company dengan my ayah*


And last but not least, 
para tetamu dijamu dengan pelbagai jenis hidangan.






p/s: Siapa2 yang nak kahwin nanti jangan lupa jemput tau.. 



11 comments:

Freaky said...

uik sampai rindu kat blog.. ni da tahap sayang sangat kt blog

Mengapa Blog Personal

Srikandi Cinta said...

hahaha.. Sayang pun kene berpada2 lorh

Azroy Kassim said...

Baa~ CAK!!

Sayang xpe.. Jgn smpi obses..

Lieyda said...

suhaiza ble lak nk kawen? hehe

kiwi said...

betul2, asal cuti sekolah je, hujung minggu tak yah masak. kenyang makan nasi minyak dah

Jijimon said...

seb laptop bukan org..
hak3~
lau x g majlis org kawen pn tanak
kui3 kiddin~

Srikandi Cinta said...

Usshhh xdo la smpai gitu eh, org dah jemput, kita kena la pergi,... tak gitu :)

Srikandi Cinta said...

kiwi >> hehe, jimat duit,tambah seri majlis perkahwinan jugak bila kte dtg :)

Jijimon said...

btui3~
da leyh jd bloggers tegar nih
tahniah2 hehe..

Srikandi Cinta said...

JOmmmmm.....

Jijimon said...

JOmmmm..
nak gi mane nih..
mlm cket hak3
lalalala~lol~