Friday, June 17, 2011

Dah bersediakah??

Assalamualaikum salam pembuka bicara, apa khabar para blogger sekalian, ceh mula lah tu ayat skema. Sampai ada kawan kata, ira kalau menulis dalam blog gilerrrr skema. hahaha. Nak tergelak i tau! but i like!

Hari Jumaat hari yang mulia, so Alhamdulillah bila tengok banyak blog-blog yang menceritakan tentang kelebihan hari Jumaat, tips menarik, fakta-fakta berguna yang menyumbang pada perkembangan otak.. erk dan tak kurang juga entri-entri mantop yang buat kita berfikir sejenak, dua jenak dan tiga jenak, at least dapatlah kita bermuhasabah diri kita ni kan.

Dah bersediakah??

Apakah??

Hari ni hari Jumaat, well semua dah maklum kan, budak sekolah pun dah seminggu mula sekolah setelah dua minggu merehatkan otak yang dah naik beku kerana dah lama tak belajar matematik atau add math di sekolah. ok rasa macam dah start mengarut. hee~

Waaaa *tiba2 nangis*. Lusa je weh! lusa dah mula la menjejakkan kaki ke IPG tercinta di Batu Pahat juga bandar kesayangan setelah mendaftar di IPG. Errr ada lagi ke sapa2 yang tak tahu apa itu IPG?? cubit baru tahu 

Mula la akan jumpa kawan-kawan dari selatan, timur dan barat semenanjung Malaysia dan juga roomate ter-chenta yang akan naik flight datang sini dari Sabah bahhh.. Oh yang pastinya hostel akan mula riuh rendah dengan suka guru-guru pelatih bercerita perihal anak murid yang degil perihal cuti sekolah yang dilalui. 

Tak lain tak bukan bercerita tentang percutian di Langkawi mungkin, beli handphone touch screen baru mungkin juga, dan rumah sewa baru mungkin dan macam-macam lagi lah kan.

Ok now time to ingatkan diri sendiri yang lepas ni dah tak boleh main-main, tak boleh leka, tak boleh 20 jam ngadap blog tanpa rasa fed up lagi, tak boleh dok lepak tengok tv, dalam bilik hostel tak ada tv pun , tak boleh ngade2 nak tidur petang lagi ok??

Rutin hidup akan jadi macam biasa pelajar selalu buat, bangun pagi2 pergi kelas, dengar lecturer mengajar kat depan, setiap sem berkenalan dengan lecterur yang baru, buat task yang diberi, buat presentation individu dan berkumpulan, berlakon dalam subjek pedagogi, ehehe, buat nota, update file, public speaking, buat origami dan macam-macam lagi lerrr.

Oh tak lupa juga masak@rewang kat masjid bila tiba hari Khamis, handle student baru masuk, datang perjumpaan bagi setiap badge, pergi silat malam Ahad! ade lagi, pergi pasar malam depan kampus setiap hari Jumaat. ekekeh.. 

Dan yang paling best, Perhimpunan pagi setiap hari Isnin.. hee~

So, get ready wahai cik SC..

Tak lupa juga buat semua kawan-kawan guru pelatih sekalian, name tag jangan tinggal, kad matrik jangan lupa pakai, hehe.. kita jumpa nanti ye.. 


p/s : Belajar3!! oh thanks buat Mr Bond sebab hadiahkan header yang chantek tuuuu hee~ i like!



7 comments:

sergeant keroro said...

tak pasan header baru XD

Srikandi Cinta said...

sergeant keroro >> wee~ :P

EYFAalias said...

Jadi fesi ke kat kolej? huhuhu. Eyfa rasa mcm malas aje nk masuk sem baru ni. ehhee

Jijimon said...

huaaaaa...
da nk naek da ke..
cik bob here we come..wachaaa
waaahhh header bru r
ahaks realy nice ^_^..
c u at ipg dear..

Srikandi Cinta said...

Eyfa >> em tu la dah lamae cuti kan

Jijimon >> yup, c u there..

...Minah BluR... said...

nice header hehe... thanx follow Mb. singgah2 la ek =D

Srikandi Cinta said...

Minah Blur >> thanks.. msti singgahnye la *peace*