Tuesday, June 21, 2011

Hari Baru, Pendaftaran dan Award.

Assalamualaikum salam pembuka bicara buat semua~
Semoga sentiasa sihat di bawah naungan dan limpah kurniaNya juga!

Alhamdulillah hari ni hari pertama dalam sem yang baru tetapi masih dalam tahun yang sama. Oh teringat dulu masa sekolah aku memang pening bab-bab sem nie, hah satu sem 6 bulan jerrr??. Biasalah tu budak sekolah kan kena study satu tahun baru lah cuti panjang.

Minta maaf sangat-sangat dekat semua yang singgah blog nie tak dihidang dengan air teh entri atau post dengan cerita yang baru. Buat yang follow SC ni pun belum sempat nak melawat semula, tapi jangan risau InsyaAllah mereka-mereka ni akan diterjah dan di-follow semula nanti. Tunggu~ Thanks jugak buat mereka yang men-tag untuk beberapa segmen. Ada tiga kalau tak silap, insyaAllah akan diusahakan untuk join segmen2 tersebut. 

**********************

Special thanks buat Gary kerana telah memberi award pada aku ni.. nak tengok award yang dia bagi??
nah tepek kat sini sat!

Gary bagi award!r

Kalau korang nak tahu macam mana boleh dapat award ni, 
hah sila klik kat SINI

So, tunggu apa lagi cepat2 lah ke blog Gary, blog dengan gaya santai dan cool,
yang paling best tuan blog ni sangat2 menghargai followers and readers blog beliau!

Aku dan membaca memang tak dapat dipisahkan sebab tu la kalau baca apa-apa entri memang aku akan baca sampai habis walaupun karangan yang beliau-beliau-beliau buat panjang berjela2. hehe, kadang-kadang kalau tak faham atau baca time ngantuk, memang fevret akan ulang banyak-banyak kali. 

***************************

Semalam sampai hostel agak lewat sebab dari Melaka balik Kluang dulu, ambil kereta then baru la ke Batu Pahat. Balik kemas barang yang mana perlu dikemas. Huh sangat rinduuu nak jumpa kawan-kawan yang dah lama tak nak nampak batang hidung! ehek, kawan-kawan, sila jangan geli dengan perkataan rindu tersebut, hehe~

Ada job untuk aku dan kawan-kawan yang lain, kalau dulu pernah jaga bahagian penyerahan fail, pendaftaran online dua kali kalau tak silap, tapi hari ni kena tolong Tutor pulak ikut opsyen masing-masing. Huh dapat lecturer yang sangat teliti dalam urusan kerjanya. Satu-satu disemak dengan teliti, tak cukup dokumen yang dikehendaki, kena la adik-adik tu pergi ambil barang mereka untuk lengkapkan. Apa2 pun kerja dengan beliau tak tension~ ehehe

Tak sempat nak ambil gambar masa pendaftaran pagi tadi berbanding dengan sem2 yang lepas, so tak dapat nak gam gambar kat dalam post ni, lain kali je la, huhu bz sangat lah tadi tu..

Apa-apa pun selamat datang buat semua pelajar baru~

Kelas hari ni pun cuma 2 sahaja tak termasuk tutorial pagi tadi.. Untuk permulaan just berkenal-kenalan dengan lecturer yang baru mengajar kelas kami dan borak-borak yang banyak isinya. Pasal nak datang beraya rumah lecturer masuk jugak dalam topik perbualan tadi hahah! x sabar2 nampak!

**********************
Nampaknya dah mula bz so mungkin blog ni tak dapat nak dihadap dengan selalunya macam masa cuti yang lepas, so segala macam jenis blogwalking, bagi komen dan merayau-rayau tak dapat nak dilaksanakan dengan kerap!

Thanks sudi baca sampai habis, ada masa nanti akan update lagi ok, setakat ni memang cuba satu hari satu post dahulu kalau mampu nanti akan ditambah banyak-banyak-banyak.






p/s: Thanks buat semua yang baca dan bagi komen kat entri khas hari bapa, jom luangkan masa sedikit dengan menyedekahkan Al-fatihah buat ibu bapa kita samada yang masih hidup atau pun yang telah meninggal dunia. Al-Fatihah~


9 comments:

amniey91 said...

haha...bagus la..sambut adik2..:)
sy arini permulaan da kena tanam2 da..haha..penat2...

Jijimon said...

huish..
gary ak pn nak gak..
nway congrats my dear dpt
award Gary..grrr~
may be the faymes blogger
chaiyok2!!

Jijimon said...

hehe da agk da memg xkn tlepasnye
dr kije dftar n mndaftr nih..
pasnie jpp???kui3

sergeant keroro said...

hehe, gary dapat banyak trafik harini XD

GaRy™ said...

gaya santai & kool yer~?.. hehehe... thanks a lot sebab setia membaca... huhuhu~

::contengan hati::)) said...

rindu zaman belajar ;)
selamat kembali memerah otak <3

Sunah Sakura said...

saya pun akan start bizi ni... huhuh

sue perbs.. said...

huhu.. teringat lak zaman student dlu

Eja GaNu said...

bestnyee die dpt arwarddd...