Saturday, June 4, 2011

Pantai nan indah lagi menarik.


Hah, kamu, kamu, kamu dan kamu (gaya cikgu panggil anak murid). Meh ikut saya pulak kali nie. Jom kita keluar dari dunia blogggg nie kejap. ALA jom la kita pergi kejap je eh.. Asek terlekat depan laptop je 20 jam (tolak makan,minum, tido).

Kali ni jom kita jalan2 kat Port Dickson. Kita panggil PD je la ye. Dah naik berbelit dah lidah ni nak menyebut perkataan Omputeh tu.

Kalau sapa baca entri saya yang lepas. Hari ni saya pergi satu jemputan majlis perkahwinan dekat PD. PD tempat yang famous tuh tak jauh dari Masjid Tanah ni, 30 minit genap korang dah boleh sampai. 

Alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan. Alang-alang pergi kenduri kahwin di PD biar singgah sekali di pantai PD. Haahha. Gaya cikgu BM tak jadi, buat peribahasa. LOL


Ni part yang paling penting, kalau singgah mana-mana tempat perlancongan, 
ambil gambar dengan nama tempat tu, at least ada bukti nanti. 
*peace*


orang punya la ramai, walaupun tengah matahari tegak atas kepala,
cuti sekolah la kate kan. Pantai la tempat paling poopuularrr


Anak-anak gi mandi tengah laut panas,
mak2 ayah2 duduk leklok bawah khemah


Yang nie plak santai dalam khemah hirup angin laut.


So, bila tengok orang ramai sangat dekat pantai, tak de sorang pun dari kami berminat nak mandi laut,
aktiviti petang kami habiskan dengan jalan2 sekitar pantai je


Ehmmm penjaga ular, maybe.. hee~



Kalau sapa2 malas nak jalan kaki, boleh guna kaki kuda je..
*Tunggang kuda*


 And last but not least, 
My mum and my dad yang tak lepaskan peluang 
ambil gambar kenang-kenangan.



p/s: Kalau ada kenduri kahwin kat tempat lain, den bawak ekau-ekau semua jalan2 lagi eh!


6 comments:

Jijimon said...

best giler tempat nie (seriously)
must visit..
its sure looks damn fun
takpe2 pas g hatten hak3~

Freaky said...

pantai memang best :) angin n pemandangan yang menenangkan

Kegilaan Sekarang

Jijimon said...

uish sure it does..
besh wooo gi pantai nih..
cam kat ganu tuh..
leh tgok pnnyu golek2 ^^

fathiyyahISMAIL said...

wah best nya ! xD

Srikandi Cinta said...

Jijimon >> ade mse t pergi la ea

HonEyBuNNy said...

takootnya tgk budak tu pegang ular...ngeh3