Wednesday, July 27, 2011

Rindu zaman sekolah rendah~

Sebelum kita belajar dekat IPT dah tentu-tentunya kita kena belajar di Sekolah Menengah dulu. Oh tapi sebelum tu kena la habiskan pelajaran dekat sekolah rendah dulu. UPSR kena hadap dulu...

Bagi yang dah melepasi tahap2 ini.. Masihkah terbayang diingatan akan semua memori yang tercipta masa zaman persekolahan??

Tadi tak lama lepas sampai kat bilik lepas keluar dengan kawan2 , ada seorang kawan sekolah rendah call..

Kawan sekolah rendah jadi automatik semua cerita2 sekolah rendah datang menerjah dalam ingatan. Nak2 lagi bila dah bergelak ketawa dengan dia pasal cerita2 sekolah rendah dulu. Sangat seronok tahu!

Kalau dulu umur lapan tahun sekarang dah 20 tahun, bukan lagi 18 ok.. huhu.. Sangat pantas masa berlalu, ye.. itu memang tak dapat disangkal.

"Eh dulu kau tembam, pastu suka marah budak2 yang kacau ko" 

Buat temanku, harap ko tak marah bila aku cakap macam tu tadi.. Hehe, nasib baik kau ketawa kuat2 bila aku cakap macam tu.. Lega den.. 

Zaman kanak2 memang sangat seronok.. Walaupun tak mungkin kita dapat berpatah balik dan melalui zaman tu, namun ia akan sentiasa dalam hati dan ingatan. Tak kan pernah dilupakan.. 

TOLONG!!!!!
RINDU ZAMAN KANAK2!!



notahati : Lepas habis je sekolah rendah, pindah rumah.. so tak dapat selalu jumpa member2 sekolah dulu, tu yang excited melampau bila ada story mory sekolah rendah dulu :) yeah..


6 comments:

sergeant keroro said...

rindu jadi budak-budak :)

::contengan hati::)) said...

wee lan best best ,,
dulumasa sekolah rendah gangster pantang lelaki kacau mesti nak belasah diorang adeh rindu nye ;)

siti kektus said...

jadi budak2 tak kisah jadi comot. kite suka jadi budak. ;)

stellaizz said...

rindu nak jd budak2 blk :) kenangan terindah adalah zaman kanak2 dahulu kala nyer

Cik Ice said...

zaman kanak2 best xyah pk pape cam sekarang da besar n mula ada tanggungjawab..

Zone Nana Ke said...

klu la mase boleh diputarkan semule.. nak repeat zmn sek dulu... :)