Monday, August 8, 2011

Kurangkan gula, tingkatkan senyuman.

Ini musim assignment. Hampir kesemua subjek telah diserahkan tugasannya kepada kami walaupun belum semua. (faham kan)

Dan ini kesan daripada buat satu assignment. Just nak bagi nasihat kat siapa yang baca (kalau tak baca confirm tak dapat nasihat yang berguna ni)..

Kurangkan makan makanan yang mengandungi gula yang berlebihan.

Kurangkan..

Kurangkan..

Dan kalau boleh...

Hentikan.

Huh sangat insaf untuk minum air yang manis-manis, kerana kesannya sangat dahhhsyyaaaattt tahu...!

Kencing manis ofkos lah..

Nak kena potong kaki??? nak? nak? (ayat gertak)

(ni kesan tengok gambar ngeri kat incik google)

Jadi, sangat takut!

Nah tengok sini!!

**ehsan incik google





notahati : Ya Allah jauhkan aku dari penyakit2 yang berbahaya!!

7 comments:

::contengan hati::)) said...

ya allah takot nye grr,,
okeyh tak nak makan yang manis manis lg T_T

Jijimon said...

masyaAllah ta'ala..
mintak djauhkn yek
bkn dr pnykit nie jep
tapi mcm2 disease yg ade
skrg nih..
huhu disaster~eceh..
jom la jogging cik sc hehe

Freaky said...

mak aish seramnya.. =_=

sergeant keroro said...

erk! seram tengok, huhu T.T

amniey91 said...

haha...seram kot..
ni mst effect dr nk wat poster matematik ni,tba2 je cite sal manis ni..hahaha

ArulchelseA said...

cuak aku tgok..

GaRy™ said...

uishh... kat gambar tuh kesan kencing manis ke??? takotnyer~.. T^T.. mintak2 dijauhkan..