Wednesday, August 10, 2011

Memberikan Kepuasan Jiwa

*from google*
Assalamualaikum..

Helo readers.. Hari ni macam hari-hari Rabu yang lain pagi-pagi lagi dah ke kelas Literasi Bahasa. Subjek Bahasa Melayu ni fokus pada amali..

Tengah-tengah lecturer tayang slide kat depan sementara pelajar yang lain salin atau bagi yang tak berapa rajin boleh baca je (hehehe), tiba-tiba rasa tertarik pada satu ayat dalam satu tajuk ni.

MEMBERIKAN KEPUASAN JIWA

Disebabkan ayat ni sangat berkait rapat dengan bloggers yang pasti punya banyak idea yang mahu dikongsikan dengan pembaca sekalian.. secara tak sengajanya bila terbaca ayat ni hati terus berbunga-bunga (ceh!)

Apa yang dapat beri kepuasan jiwa ni agaknya ye?

Ye tak lain tak bukan.. MENULIS.. 

Beberapa orang tokoh juga ada menyatakan bahawa pengarangan atau penulisan ni adalah merupakan kemahiran menyampaikan idea, fakta dan sebagainya dalam pemikiran manusia.

Menulis memang memerlukan kemahiran andainya mahu menarik ramai pembaca untuk membaca penulisan kita. Tapi apa yang lebih penting menulis ini sangat memberi kepuasan jiwa bagi individu.

Sebab tu la kita suka menulis kan. Sebab ianya terang-terangan akan memberikan kepuasan buat diri kita sendiri. 



5 comments:

siti kektus said...

kitetak de kemahiran yg elok. main hentam taram je menulis. hukhuk

sergeant keroro said...

betul, memang syok :)

Srikandi Cinta said...

siti kektus >> tulis ikut rasa itu sangat best lorh hee~:)

sergeant keroro >> ye, betul :)

diya said...

tak pandai sgt menulis, tapi tibai jelahhh ikut perasaan. hehe

Srikandi Cinta said...

diya >> menulis ikut perasaan mmg best, tapi time marah tu nak menulis kene control la :)