Friday, November 25, 2011

Via phone~

Assalamualaikum...

Heish.. Bile la agaknye saya dapat online dengan seronoknya tanpa ada gangguan yep..

Hehe, baru satu post setelah lebih kurang seminggu berada di rumah.. hajat untuk aktif menulis terpaksa di tunda, ceh!

Gara-gara broadband yang mengalami sedikit masalah, tak dapat lah saya nak banyak membebel dan berceloteh di sini... Kena tunggu cik Bb ok dulu bru la seronok... Hehe..

Jadi, buat masa ni hanya berada di rumah, eh sape kate dok rumah tak ada keje nak buat.. Banyak tau.. Masak, kemas rumah, uruskan kain baju lagi, dan segala macam hal la yg berkaitan... Lebih2 lagi kalau yg ade adik-adik macam SC ni kena jage adik lagi kan... Hehe, tak baik buli adik kn..

Sempena awal muharam yang bakal tiba, saya nak ucapkan selamat tahun baru buat semua umat islam sama ada yang mengenali diri ini ataupun tidak...

Sama2 lah kita memperbaiki kehidupan kita, dengan mempertingkatkan kualiti amalan dan menambahkan mana2 yang kurang..

Salam 1433 hijrah buat semua..

Bulan Safar ni dah 21 tahun la, hehe, dah bertambah matang plak,dan semakin hampir dengan hari kematian... :-D





P/s : entah bile den dapat online lg, hehe,nasib baik bleh gune handphone~

Sunday, November 20, 2011

20112011

Assalamualaikum semua...

huh, Gileeerrr la wey..

Dah lama rasanya tak ngadap segala benda alah yang berkaitan dengan blog ni.. Hah, nie semua gara-gara charger yang secara tak sengaja nya telah pun ditinggalkan kat rumah bila nak balik hostel hari tu.

Hah, amek ko.. dah la musim demam peperiksaan. Memang hebak la kan... segala jenis macam bahan ada dalam tu.. Ehem2, al maklumlah memang jenis orang yang tak suka nak menyusahkan orang.. jadi lebih suka untuk tak on laptop agar tak lah nanti nak kena pinjam charger kat orang lain... wehehehe! *gelak jahat*

Dah hari nie! ye hari ni! saya berjaya meng-online-kan diri dengan blog! yeay..

Dah selamat tiba di bumi indah nan permai iaitu Melaka pada hari Jumaat yang lepas. Terasa jauh pula drive dari Batu Pahat ke Masjid Tanah, hehe.

Sampai di Tesco Melaka (baru), saya berjumpa dengan seorang teman yang dah hampir bertahun tidak bersua muka. Sungguh rindu rasanya, ceh!

Meluangkan masa bersama-sama beliau, macam-macam cerita dan kerenah yang keluar, nie lah jadinya bila dah lama tak jumpa dengan orang yang saya rapat!

Cadangan asalnya mahu ke Alor Gajah, kerana beliau dari Tampin.. dan Alor Gajah pun bukanlah jauh sangat dengan Tampin (negeri Sembilan).

Disebabkan masa sudah agak lewat untuk ke sana, jadi beliau dengan rela hatinya telah menunggu saya di Tesco.

Kalau nak imbau semula perkenalan kami memang sangat Comel la rasanya..hehe, kami kenal dari kecil lagi, dalam tahun 1999 begitulah.. hampir 12 tahun yang lepas.. kecik lagi masa tu.. bukan tahu apa sangat pun..

Namun tak sangka, perkenalan itu berkekalan sampai sekarang dan masih baik sehingga sekarang.

"Kenapa muka lain je?

"Lain apa nye?"

"Oh lupa, muka 10 tahun la katakan"

Haha, geram je.. rasa nak je hempuk dengan apa2 barang yang ada dekat situ.. Nasib baik la anak orang kan.. huhu

***********

20112011.. Cantik tarikh hari ni.. Entah kenapa saya lebih menunggu tarikh hari ni daripada 11 11 11.. Tapi tarikh yang tu pun comel n style gak kan..

Jadi untuk tidak melepaskan peluang yang ada.. Dengan sengajanya saya mencoret sesuatu untuk dikenang.

Hari ini hanya bersantai-santai di rumah. plan awal untuk keluar dan menghiburkan diri dengan aktiviti bermain bowling tidak kesampaian disebabkan satu hal yang tak dapat dielakkan. 

Bila balik macam-macam cerita yang ada, First nak ucapkan tahniah kat Adik Muqit atau lebih mesra dipanggil Aqid, yang mengikut jejak langkah akak sepupu dia ni hehehe dengan kejayaan cemerlang dalam UPSR... 5A's!! pergh cayalah qid!

Dan tak lupa juga buat Adik Nina..adik sepupu saya juga.. dapat 4A 1B.. well done dear..

Hebat2 belaka adik2 akak ni yup! hehe

Buat si kurus keding.. huhu, tahniah sebab dah berjaya ke Adtec Melaka.. welcome to melaka.. Semoga cemerlang dalam temuduga 23 November 2011 ni... Belajar la ghajin2 ea...

Semoga Allah memberkati~

watak utama: aqid, n the geng.. hehe


gambar:
zaty,aqid,aimin,nasif,udin~



coretan 20112011

Wednesday, November 2, 2011

Jom kita kenal2.. Tugasan dak Jijie..

Assalamualaikum dan selamat malam..!

Bumi tetap berputar dan begitu juga masa akan terus berlalu... (Jadi, bila nak study cik kak oi).. hee~

Hari kedua berada di Batu Pahat ini sedangkan yang lain dah pun pergi meninggalkan kampus terchenta. Ada beberapa kerat je kat sini.. Sunyi dan sepi.. Itu yang pasti.

Tapi tak pelah, mana yang ada kita teruskan jeww..

Hah, jom kita layan satu TuGaSan yang telah di-tag oleh cik JBA kita ni.. Disebabkan buat juling  julung kalinya dia men-joinkan diri dengan benda2 alah yang macam gini.. Kita layan kan aje.. heheheh

Nie rules-NYE :

1. Post this rules
2. Write 11 things about urself
3. Answer the Question that tagger set for you
4. Create 11 new Questions for the people who you tagged to answer
5. Choose 11 blogger to tag and link them to the post.
6. NO TAG BACK okay? :)

Ehem2.. sila ambil perhatian ye, disebabkan memang suke langgar rules, jadi akan ada rules yang tak akan di buat ea.. hehehe..

11 things about Myself:

1. Menggunakan nama samaran sebagai Srikandi Cinta di dalam dunia blog. Huhu, sangat tertarik dengan nama Srikandi sejak dibangku sekolah lagi.. Sebab? Ada kaitan dengan Silat...

2. Tak suka bercakap tentang Cinta terutamanya dalam blog lagi-lagi yang melibatkan Masalah walaupun hakikatnya nama blog ada perkataan C.I.N.T.A.. Lagi suka bercerita pasal kawan2 dan pengalaman sendiri... hee~

3. Diam bila berfikir, diam bila marah .Hehhh..

4. Mengantuk dan lapar akan membuatkan hidup menjadi sangat sengsara. Sebab masa tu lah senang nak marah dan mengamuk. Tak suka marah2..

5. Seorang yang sangat teliti, cepat ingat jalan dan tempat (kepentingan memandu). haha.

6. Sangat suka melayan kanak-kanak, senyum dan gelak.

7. Merupakan anak sulung dan mempunyai 3 orang adik. =)

8. Sangat suka pergi jalan-jalan dan sanggup keluar sorang-sorang bila rasa bosan kalau tak ada sapa nak teman.. hehe

9. Mula melibatkan diri dengan dunia persilatan sejak berusia 9 tahun. Hasil dorongan ayah.. +_+

10. Jarang memulakan sesuatu perkara. Namun tak susah untuk menyesuaikan diri bila berhadapan dengan sesuatu. Senang diajak lah kiranya.

11. Tak CEREWET dalam soal makanan, hidang je apa2 pun , gerenti liicinnn dan tak kan ada komplen selagi tak perlu. hehe

Dah cukup itu je, nanti terbocor lak banyak rahsia..

The Questions I have to answer :


1. Benda paling nak buat tapi sampai sekarang belum tertunai?
Jalan2 dekat Mekah, Dubai, Australia.


2. Pencapaian terbaik dalam hidup?
Buat persembahan silat. (best giler). Kene pakse jadi Pengerusi PBSM haha.. 


3. Study o dah kerja?
Pernah kerja, tapi sekarang tengah belajar. sama tempat dengan Cik JBA kite la..


4. Suka bila _____________?
Hati tenang, hidup bahagia dan ceria


5. Benci bila _____________?
Ada orang cari pasal.. hehe


6. Macam mana bila menghadapi sesuatu masalah?
Cari jalan untuk selesaikan masalah. Minta pendapat orang2 yang rapat dengan diri ini.


7. Petang petang suka ___________?
Buat apa2 yang patut. keh3


8. Antara makan dan tidur, which one do you prefer?
Tidur dulu untuk merehatkan badan dan otak yang letih.. Kemudian baru makan. Baru best.


9. Pernah menangis? Kalau pernah, selalu refer pada siapa?
Lahir2 kat dunia kan dah nanges.. Haha.. Refer pada orang yang sangat dipercayai.. Apa2 pun sebaik2nya solat lah dulu kan.


10. Macam mana kita nak hargai orang yang tahu hargai kita? *Demm! sounds so serious!*
Hargai lah dorang balik. haha. Layan dengan sebaiknya. Orang baik dengan kita, kita baik lah dengan orang tu.


11. Err, saya sangat menggemari minuman manis. dan sangat kurang minum air masak. Macam mana nak kurangkan habit ni? 
Muhasabahlah diri anda. Kena banyak baca akibat minum minuman manis. Ala macam ur father tunjuk gambar dalam mastika tu.. hehehe


Ok tu je.. Rules no 4, 5, 6 terpaksa dilanggar.. Haha


Sekian..

Tuesday, November 1, 2011

Tumpuan

Saat hati diserahkan sepenuhnya, tiada apa yang dapat menghalang..


Tiada  ancaman yang dapat melumpuhkan semangat yang kental..


Tiada gangguan yang mampu membuatkan diri lalai dan lemah..


Tiada keraguan untuk melangkah ke hadapan.