Sunday, November 20, 2011

20112011

Assalamualaikum semua...

huh, Gileeerrr la wey..

Dah lama rasanya tak ngadap segala benda alah yang berkaitan dengan blog ni.. Hah, nie semua gara-gara charger yang secara tak sengaja nya telah pun ditinggalkan kat rumah bila nak balik hostel hari tu.

Hah, amek ko.. dah la musim demam peperiksaan. Memang hebak la kan... segala jenis macam bahan ada dalam tu.. Ehem2, al maklumlah memang jenis orang yang tak suka nak menyusahkan orang.. jadi lebih suka untuk tak on laptop agar tak lah nanti nak kena pinjam charger kat orang lain... wehehehe! *gelak jahat*

Dah hari nie! ye hari ni! saya berjaya meng-online-kan diri dengan blog! yeay..

Dah selamat tiba di bumi indah nan permai iaitu Melaka pada hari Jumaat yang lepas. Terasa jauh pula drive dari Batu Pahat ke Masjid Tanah, hehe.

Sampai di Tesco Melaka (baru), saya berjumpa dengan seorang teman yang dah hampir bertahun tidak bersua muka. Sungguh rindu rasanya, ceh!

Meluangkan masa bersama-sama beliau, macam-macam cerita dan kerenah yang keluar, nie lah jadinya bila dah lama tak jumpa dengan orang yang saya rapat!

Cadangan asalnya mahu ke Alor Gajah, kerana beliau dari Tampin.. dan Alor Gajah pun bukanlah jauh sangat dengan Tampin (negeri Sembilan).

Disebabkan masa sudah agak lewat untuk ke sana, jadi beliau dengan rela hatinya telah menunggu saya di Tesco.

Kalau nak imbau semula perkenalan kami memang sangat Comel la rasanya..hehe, kami kenal dari kecil lagi, dalam tahun 1999 begitulah.. hampir 12 tahun yang lepas.. kecik lagi masa tu.. bukan tahu apa sangat pun..

Namun tak sangka, perkenalan itu berkekalan sampai sekarang dan masih baik sehingga sekarang.

"Kenapa muka lain je?

"Lain apa nye?"

"Oh lupa, muka 10 tahun la katakan"

Haha, geram je.. rasa nak je hempuk dengan apa2 barang yang ada dekat situ.. Nasib baik la anak orang kan.. huhu

***********

20112011.. Cantik tarikh hari ni.. Entah kenapa saya lebih menunggu tarikh hari ni daripada 11 11 11.. Tapi tarikh yang tu pun comel n style gak kan..

Jadi untuk tidak melepaskan peluang yang ada.. Dengan sengajanya saya mencoret sesuatu untuk dikenang.

Hari ini hanya bersantai-santai di rumah. plan awal untuk keluar dan menghiburkan diri dengan aktiviti bermain bowling tidak kesampaian disebabkan satu hal yang tak dapat dielakkan. 

Bila balik macam-macam cerita yang ada, First nak ucapkan tahniah kat Adik Muqit atau lebih mesra dipanggil Aqid, yang mengikut jejak langkah akak sepupu dia ni hehehe dengan kejayaan cemerlang dalam UPSR... 5A's!! pergh cayalah qid!

Dan tak lupa juga buat Adik Nina..adik sepupu saya juga.. dapat 4A 1B.. well done dear..

Hebat2 belaka adik2 akak ni yup! hehe

Buat si kurus keding.. huhu, tahniah sebab dah berjaya ke Adtec Melaka.. welcome to melaka.. Semoga cemerlang dalam temuduga 23 November 2011 ni... Belajar la ghajin2 ea...

Semoga Allah memberkati~

watak utama: aqid, n the geng.. hehe


gambar:
zaty,aqid,aimin,nasif,udin~



coretan 20112011

2 comments:

sergeant keroro said...

gambar SC xde? ;p

Srikandi Cinta said...

xde2, mybe next time kot hehe :P