Wednesday, November 2, 2011

Jom kita kenal2.. Tugasan dak Jijie..

Assalamualaikum dan selamat malam..!

Bumi tetap berputar dan begitu juga masa akan terus berlalu... (Jadi, bila nak study cik kak oi).. hee~

Hari kedua berada di Batu Pahat ini sedangkan yang lain dah pun pergi meninggalkan kampus terchenta. Ada beberapa kerat je kat sini.. Sunyi dan sepi.. Itu yang pasti.

Tapi tak pelah, mana yang ada kita teruskan jeww..

Hah, jom kita layan satu TuGaSan yang telah di-tag oleh cik JBA kita ni.. Disebabkan buat juling  julung kalinya dia men-joinkan diri dengan benda2 alah yang macam gini.. Kita layan kan aje.. heheheh

Nie rules-NYE :

1. Post this rules
2. Write 11 things about urself
3. Answer the Question that tagger set for you
4. Create 11 new Questions for the people who you tagged to answer
5. Choose 11 blogger to tag and link them to the post.
6. NO TAG BACK okay? :)

Ehem2.. sila ambil perhatian ye, disebabkan memang suke langgar rules, jadi akan ada rules yang tak akan di buat ea.. hehehe..

11 things about Myself:

1. Menggunakan nama samaran sebagai Srikandi Cinta di dalam dunia blog. Huhu, sangat tertarik dengan nama Srikandi sejak dibangku sekolah lagi.. Sebab? Ada kaitan dengan Silat...

2. Tak suka bercakap tentang Cinta terutamanya dalam blog lagi-lagi yang melibatkan Masalah walaupun hakikatnya nama blog ada perkataan C.I.N.T.A.. Lagi suka bercerita pasal kawan2 dan pengalaman sendiri... hee~

3. Diam bila berfikir, diam bila marah .Hehhh..

4. Mengantuk dan lapar akan membuatkan hidup menjadi sangat sengsara. Sebab masa tu lah senang nak marah dan mengamuk. Tak suka marah2..

5. Seorang yang sangat teliti, cepat ingat jalan dan tempat (kepentingan memandu). haha.

6. Sangat suka melayan kanak-kanak, senyum dan gelak.

7. Merupakan anak sulung dan mempunyai 3 orang adik. =)

8. Sangat suka pergi jalan-jalan dan sanggup keluar sorang-sorang bila rasa bosan kalau tak ada sapa nak teman.. hehe

9. Mula melibatkan diri dengan dunia persilatan sejak berusia 9 tahun. Hasil dorongan ayah.. +_+

10. Jarang memulakan sesuatu perkara. Namun tak susah untuk menyesuaikan diri bila berhadapan dengan sesuatu. Senang diajak lah kiranya.

11. Tak CEREWET dalam soal makanan, hidang je apa2 pun , gerenti liicinnn dan tak kan ada komplen selagi tak perlu. hehe

Dah cukup itu je, nanti terbocor lak banyak rahsia..

The Questions I have to answer :


1. Benda paling nak buat tapi sampai sekarang belum tertunai?
Jalan2 dekat Mekah, Dubai, Australia.


2. Pencapaian terbaik dalam hidup?
Buat persembahan silat. (best giler). Kene pakse jadi Pengerusi PBSM haha.. 


3. Study o dah kerja?
Pernah kerja, tapi sekarang tengah belajar. sama tempat dengan Cik JBA kite la..


4. Suka bila _____________?
Hati tenang, hidup bahagia dan ceria


5. Benci bila _____________?
Ada orang cari pasal.. hehe


6. Macam mana bila menghadapi sesuatu masalah?
Cari jalan untuk selesaikan masalah. Minta pendapat orang2 yang rapat dengan diri ini.


7. Petang petang suka ___________?
Buat apa2 yang patut. keh3


8. Antara makan dan tidur, which one do you prefer?
Tidur dulu untuk merehatkan badan dan otak yang letih.. Kemudian baru makan. Baru best.


9. Pernah menangis? Kalau pernah, selalu refer pada siapa?
Lahir2 kat dunia kan dah nanges.. Haha.. Refer pada orang yang sangat dipercayai.. Apa2 pun sebaik2nya solat lah dulu kan.


10. Macam mana kita nak hargai orang yang tahu hargai kita? *Demm! sounds so serious!*
Hargai lah dorang balik. haha. Layan dengan sebaiknya. Orang baik dengan kita, kita baik lah dengan orang tu.


11. Err, saya sangat menggemari minuman manis. dan sangat kurang minum air masak. Macam mana nak kurangkan habit ni? 
Muhasabahlah diri anda. Kena banyak baca akibat minum minuman manis. Ala macam ur father tunjuk gambar dalam mastika tu.. hehehe


Ok tu je.. Rules no 4, 5, 6 terpaksa dilanggar.. Haha


Sekian..

6 comments:

amniey91 said...

wah2..cik Am sush nk ingt jalan n tmpat..cmne ni??haha..
anda di tag ye,sila lah perasan entri ni..:D
http://amniey91.blogspot.com/2011/11/contest-jom-mewarna-doodle-fizgraphic.html

jijiebenzaliff said...

hahaha..bangga cik JBA sebab si kembar sudah menjawab. :D

kau mmg tak boleh dlm keadaan lapar. nanti kau mengamuk, even aq tak pernah tgk kau mengamuk. :D

Srikandi Cinta said...

Cik Am : Huh, senang je.. jgn tidur masa dlm prjalanan.. tak kire la naik bas, kete or ape2 je la. hehe..

Huhu, baik Cik, akan menyemak akan dia nanti..

Srikandi Cinta said...

JBA : haha.. sengal! Aku mmg x smpai hati nak hampekan kau..

Btol sgt la tu, lapa nnt aku rase mcm nk mkn org je.. keh3

Jijimon said...

yup2 btol2 walau ape pun pliz jgn bg prot kte LAPOR!!!!! ^_^


OR ELSE~HAHAA

Srikandi Cinta said...

Haha.. kalau mcm tu rajen2 la hntr makanan kt den ni.. hehe