Sunday, April 21, 2013

Life lesson 10

Muhasabah punya muhasabah diri sendiri.
Cek balik apa yang kurang.
Rupanya memang banyak yang kurang dan tertinggal.

Lagi-lagi bila "sibuk" dan banyak kerja.

Maka, bila dah kenalpasti masalah yang ada,
Aku tiba-tiba terfikir, 
"why not kalau u buat note or list bagi tak lupa"
ceh, konon perasan ckp omputeh dgn diri sendiri, haha.

And lagi sekali, i berkata pada diri i..

"why not kalau u upload list2 u tu"
Boleh share dengan kawan2 yg lain.
Bukan nak tunjuk baik, tapi berusaha jadi baik,

dan 

dan 

dan

kan saling ingat-mengingati itu satu amalan yang sangat bagus lagi baik..

*peace*



mula dengan surah hafazan juzuk amma dulu, dulu masa sem berapa entah dah hafal dah,
tuuu la tak amalkan lagi, kan dah lupa. ishh2 sila mula hafal semula ye diri sendiri!





ok next, ini MUST DO LIST! Iaitu yang diri sendiri mesti pastikan yang tuan punya diri ni MESSSTTIII buat hari-hari.




Ok, gambar-gambar kat bawah ni pulak pecahan-pecahan bagi surah-surah hafazan selain juzuk amma~



tips rajin menghafal buat diri sendiri jugaaa~



Dan yang ini nak pastikan berjaya menghafal dengan cemerlang, 
cett jangan mengelat ok!



 Kata-kata semangat buat diri sendiri, biar sukaaaa dan seronok menghafal =)


Emm, lepas tu letak nama biar tuan yang punya nama sedar dia punya tugas, hehe


Taraaa~ ini la rupa dia yang sebenarnya..



Ok, dah siap, boleh tampal dekat dinding kat meja study ^_^



Moga Allah beri kekuatan untuk istiqamah melaksanakan semua yang di atas~
Moga Allah bimbing hamba yang hina ini meraih kasih dan cintaNya :-)


Moga usaha kecil ini bermanfaat buat kita semua!


Moga kita semua termasuk awak-awak yang sedang membaca sekarang ni memperoleh taufiq dan hidayahNYA! 

Ameen~



*praktikum sampai ke penghujungnya :'(

No comments: